2010. február 20., szombat

Február húsz, amely napon tortareceptet nézegetek, még nem fajultam a tettlegességig


de már csak egy paraszthajszálra vagyok hozzá





Mozart Torta


Tészta:

* 8 tojás
* 20 dkg porcukor
* 15 dkg darált dió
* 3 ek liszt
* 1/2 csomag sütőpor

A tojásokat kettéválasztjuk.A sárgákat addig keverjük a porcukorral amíg krémes és fehér lesz.Felverjük a fehérjét kemény habbá egy csipet sóval.Akkor jó,ha az edényt fejreállítjuk és nem esik ki belőle.A diót,a listet és a sütőport alaposan elkeverjük egymással,majd kanalanként belevegyítjük a felvert fehérjébe.Óvatosan dolgozzuk bele.Ha meg van,akkor beleöntjük a cukros tojássárgát és szintén óvatosan keverve beleforgatjuk a diós masszába.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.Ha megsült,kivesszük a formából és rácson kihűtjük.3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.


Krém:

* 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 4 tojássárga
* 3 dkg liszt
* 2,5 dl tej
* 1 kávéscsésze fekete kávé
* 10 dk csokoládé{nálam most Tibi prémium étcsokoládé}

A négy tojássárgáját elkeverjük a tejjel,a kávéval,liszttel és porcukorral.Kis lángon besűrítjük puding sűrűségűre.Levesszük a tűzről és azonnal beledolgozzuk a vajat.Simára keverjük,majd kettévesszük.1/3 részt simán hagyunk,a 2/3 részébe beledolgozunk 10 dkg olvasztott csokoládét.Hagyjuk kihűlni teljesen.


Összeállítás:


Az alsó tortalapot megszórjuk 1 ek barna nádcukorral,erre rákenjük a csokoládékrémet{hagyjunk meg annyit,amennyit elégnek gondolunk a sütemény bevonására},erre tortalap,megint megszórjuk nádcukorral.Erre a kávékrém jön,erre pedig a torta teteje.Bevonjuk a maradék csokoládékrémmel és díszitjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése